miércoles, 21 de noviembre de 2012
lunes, 19 de noviembre de 2012
Plantean permitir el consumo de marihuana a deportistas.
La Agencia Mundial Antidopaje (AMA) podría excluir a la marihuana de la lista de sustancias prohibidas en aquellos deportes en los que no ayuda a mejorar el rendimiento físico de los atletas, aseguró el presidente de la organización, John Fahey. Para leer mas:
http://www.lamarihuana.com/noticias/plantean-permitir-el-consumo-de-marihuana-a-deportistas/#ixzz2Chbfkywq
Una noticia que me parece interesante y creo que para muchos también lo sera.
¿Es buen momento para invertir legalmente en marihuna?
Desde mi punto de vista creo que si que deberían legalizarlo puesto que queramos o no esto mueve mucho dinero en negro y se consume. Es una droga que se tiene como taboo (ahora ya no tanto) pero que si se legalizara el Estado creo que se beneficiaria. Esto es otra droga igual que el tabaco y el alcohol.
Os dejo otro enlace:
http://www.lamarihuana.com/noticias/es-buen-momento-para-invertir-legalmente-en-marihuana/#ixzz2Chay6dEY
La Agencia Mundial Antidopaje (AMA) podría excluir a la marihuana de la lista de sustancias prohibidas en aquellos deportes en los que no ayuda a mejorar el rendimiento físico de los atletas, aseguró el presidente de la organización, John Fahey. Para leer mas:
http://www.lamarihuana.com/noticias/plantean-permitir-el-consumo-de-marihuana-a-deportistas/#ixzz2Chbfkywq
Una noticia que me parece interesante y creo que para muchos también lo sera.
¿Es buen momento para invertir legalmente en marihuna?
Desde mi punto de vista creo que si que deberían legalizarlo puesto que queramos o no esto mueve mucho dinero en negro y se consume. Es una droga que se tiene como taboo (ahora ya no tanto) pero que si se legalizara el Estado creo que se beneficiaria. Esto es otra droga igual que el tabaco y el alcohol.
Os dejo otro enlace:
http://www.lamarihuana.com/noticias/es-buen-momento-para-invertir-legalmente-en-marihuana/#ixzz2Chay6dEY
viernes, 16 de noviembre de 2012
sábado, 10 de noviembre de 2012
viernes, 9 de noviembre de 2012
RODEM TOTS JUNTS!
Plantejament:
En les pròximes línies anem a desenvolupar el projecte RODEM TOTSJUNTS!
La localitat d’Algemesí, amiga del medi ambient, va a organitzar un matí de passeig amb la bicicleta per a tota la família.
Es tracta d’un projecte dirigit a la difusió de la pràctica d’activitat física i més concretament de l’ús de la bicicleta per a totes les edats. Volem aconseguir que la gent es consciencie que aquest mitjà de transport és molt sa, econòmic i millora la salut del nostre poble. A més, tenim la intenció de promoure amb l’ús de la bicicleta la protecció del medi ambient ja que no és contaminant.
La nostra activitat pretén la màxima participació de la població d’Algemesí. No anem a fer ningun tipus d’exclusió ni selecció prèvia ja que tothom, estarà convidat a realitzar la nostra trobada. Estarà adaptada a tots, grans, majors i xiquets/es. Ens importa que s’hi vegen integrats tots i totes. Evidentment la dificultat de la pràctica serà mínima proposant una ruta senzilla i amb un perfil pla per tal d’adaptar-se a aquest ventall de nivells i edats.
Com he comentat adés, les possibilitats de participació son molt àmplies ja que solament demanarem com a requisit la inscripció telemàticament o en la seu del club ciclista d’Algemesí amb l'intenció de fer una previsió del necessari per a la jornada.
Per a realitzar aquesta activitat el primer que necessitarem serà la inestimable col·laboració de l’Excm. Ajuntament d’Algemesí i de Guadassuar que, a través de la Policia Local, tindran que tallar els carrers del recorregut, així com proporcionar personal de seguretat (Protecció Civil y/o més Policia Local) i d’assistència sanitària. La Creu Roja seria molt bona opció per tal d’atendre qualsevol emergència que puguera sorgir durant la nostra bicicletada.
La promoció d'aquest event es farà mitjançant l'ús de les xarxes socials (tuenti, facebook, twitter, whatsapp), web municipal, cartells i demanarem una petita entrevista a la radio municipal d’Algemesí.
La jornada es durà a terme el tercer diumenge del mes de Maig aprofitant les bones temperatures que hi ha en aquesta època de l’any. Una setmana abans es consultaria la previsió de l’oratge per a eixe dia. En el cas de no ser bona, l’activitat es podria fer el següent diumenge.
Planificació:
El punt de reunió serà la plaça major d’Algemesí, d’on eixirem. Per poder tindre un control de la gent que participarà es convocarà a la gent mitja hora abans, a les 8:30, per tal que cada persona arrepleguen la bosseta amb l’entrepà, una botella d’aigua i un dorsal que ha de pegarse en el pit (identificatiu i número corresponent al sorteig final).
L’hora d’eixida serà les 9:00 h, La ruta a seguir serà la següent:
-A les 9:00 h eixida cap a la localitat de Guadassuar. (Travessant alguns carrers de la nostra localitat en direcció al Parc Salvador Castell).
-Arribada a Guadassuar cap a les 10:30. (Esmorzar a l’Avinguda de la Concòrdia. El lloc de l’esmorzar estarà habilitat amb cadires per poder romandre còmodament.)
-Eixida de Guadassuar cap Algemesí, cap a les 11:30. (Anirem en direcció al polígon de cotes d’Algemesí i entrarem a la localitat travessant altres carrers fins arribar a la plaça del Nou Mercat, que serà l’arribada).
Una vegada al poble i havent superat la línia de meta, cada participant rebrà una samarreta commemorativa de la jornada. Després de l’arribada de l’últim participant, cap a les 13:00 h., es farà un sorteig d’una mountain bike amb els números que cada participant portarà al dorsal.
De què requerim?
Ens agradaria que espònsors i l’ajuntament d’Algemesí col·laborara econòmicament en aquest event. Si això passara potser no seria necessari que la gent tinguera que pagar una inscripció. La col·laboració de l’ajuntament de Guadassuar també es precisa ja que anem a la seua població. Li proposaríem, en nom de l’ajuntament d’Algemesí (amb prèvia consulta), tornar aquesta col·laboració en un event similar al nostre projecte.
Els espònsors més importants que podem tindre poden ser les tendes especialitzades en ciclisme de la població. La publicitat tant en els cartells promocionals i samarretes com en el mateix event mitjançant la megafonia està garantida.
L’ajuda del biciclub d’Algemesí seria de gran valor afegit ja que compten amb experiència en l’organització de curses ciclistes.
Els recursos materials que necessitaríem serien:
-Un Equip de meta i eixida que tota cursa popular té, amb un bon equip de música i un “speaker” que narrara el que passa i fera entrevistes entre els participants.
-En el lloc d’esmorzar: Cadires
-Menjar: Pà, Pernil dolç i Formatge.
-Beguda: Aigua.
-Bosses de plàstic biodegradable.
-Samarretes per als participants.
Només queda animar a tota la gent del poble, grans, xicotets, xics, xiques, majors, menuts... a participar i gaudir d’un dia inoblidable amb els fills, pares, amics, amigues...i fer d’aquest dia una tradició pròpia i exemplar. Esperem que el nostre projecte siga el suficientment ambiciós i il·lusori per a que tot el món el gaudisca i passe una bona estona fent esport. RODEM TOTS JUNTS!
JOCS AMB MATERIALS RECICLATS
CORDONS DE SABATES
Joc
|
Dibuix
|
Gats i ratolins.
El gat vol menjar-se al ratolí. Tots els ratolins tindran ratolinera (cercles fets amb cordons) excepte un. Quan aquest es clava en la ratolinera d’un altre, aquest últim ha d’eixir i serà el nou objectiu del gat. Si el gat toca al ratolí s’inverteixen els papers.
Variants: Més d’un gat, més d’un ratolí.
|
|
Passem el baló.
Dos contra dos. Acotem un espai i el partim en dos parts amb una corda de cordons. Llançar el baló als espais buits.
-No val passe entre els companys.
-El llançament no pot fer-se picat.
-La pilota pot botar una vegada abans d’agafar-la
Variants: Altura de la corda de cordons.
| |
Cordó al blanc.
Grups de tres o quatre. Cadascun tindrà tres cordons amb una punta colorejada. Efectuaran per torns tres llançaments a una diana en terra confeccionada per ells. Es contabilitzarà el punt depenent d’on toque la punta colorejada. Es sumaran els punts i guanyarà el que aconseguisca més punts en 5 rondes.
Variants: Variar el llançament en cada ronda sense repetir.
|
|
El cordolàtig.
Grups de 4 o 5 persones. S’uneixen els cordons formant una corda. Una persona en el mig roda sobre el seu eix empunyant un extrem del cordolàtig. Els que estan al seu voltant tenen que saltar el cordolàtig sense ser tocats pel mateix. Si el toquen passaran a ser la persona del mig.
-El cordolàtig té que passar ran a terra.
-Cada bot exitós contarà com a un punt. Cada jugador portarà el comput dels seus punts. Guanya el primer en arribar a 20.
|
|
Els rambos!
Rambo, amb el cordó al front, té fam i intentarà capturar a tots els conillets que puga. Cadascun portarà un cordó a la mà i, si es capturat per rambo, se’l nugarà al front i es convertirà en un nou Rambo.
-Rambo no pot agafar, te que tocar.
-Els conillets tenen que passar d’una part a l’altra del terreny de joc (quan s’indique).
-Els conillets que s’ixen del límits del camp es convertiran en Rambo.
|
|
OUERES
Activitat
|
Dibuix
|
Caminem amb cap.
4 grups. Faran 4 equips i deuran anar i tornar fins a un punt determinat amb una ouera al cap. Aquesta portarà 3 boletes que no han de deixar caure. En arribar al company s’han de passar l’ouera sense tocar-la amb les mans. Els companys podran ajudar amb els seus caps també.
|
|
Llança al forat.
Grups de 3 o 4 persones. Fiquem dos oueres de mitja dotzena en terra i, a una distància determinada. Llançaran xapes per a intentar encertar-les en els forats. Cada forat tindrà un valor. Cadascun es farà el seu còmput de punts i l’anotarà en un paper. Hi han 3 xapes per persona. Guanya aquell que aconseguisca més punts en 5 rondes.
|
|
La torre de l’ouera
4 grups. Es disposen en fila en la separació d’un braç estés. L’últim agafarà una ouera i li la donarà al de davant seu per dalt. Aquest per baix al del seu davant i així successivament fins arribar al primer. El primer iniciarà una torre de oueres. En col·locar-la, se n’anirà l’últim i passarà un altra ouera. Guanya l’equip que aconseguisca fer una torre de 10 oueres en el menor temps possible.
-Si cau, els tres primers (els que estiguen) poden recomposar-la.
Variants: Torres de 15 o 20 oueres.
|
|
Fer i desfer
4 grups. Es disposaran cada grup un front l’altre, emparellats 2 a 2. Cadascun portarà una ouera. El primer que ix anirà en la seua ouera i li la donarà al d’enfront. Aquet farà una torre amb les dos oueres i anirà a donar-les al d’enfront. Així, sucessivament, anirà incrementant la torre d’oueres fins a arribar altra volta al primer que deurà agafar tota la torre i passar-li al d’enfront totes menys una (que se la quedarà). Aquest farà el mateix fins que la torre quede altra volta desfeta successivament. Si la torre cau, el company al qual es dirigia l’ajudarà.
|
|
En busca del tresor.
Es faran grups de 3 o quatre persones. El professor facilitarà mapes de l’escola i marcarà punts a on es troben els tresors. Els diferents grups han de ser capaços de trobar-los i realitzar les instruccions de dins del tresor (les oueres). Cada tresor, en acabar, es deixarà a on estava.
|
|
Tub de paper higiènic o de cuina.
Joc
|
L’equilibri boig!
Donem als alumnes els tubs i els indiquem que cada vegada que donem un cop de palmes, hauran de suportar el tub amb una part diferent del cos i sense ajuda de les mans. (Al inici ho fem poc a poc i anirem augmentant la rapidesa dels canvis).
|
Equilibrem el tub!
Acotem un espai reduït on els alumnes hauran de desplaçar-se duent el seu tub sense tocar-lo amb les mans ni abraçant-lo amb els braços, etc. Alhora quan vegen un company tractaran de fer que el tub del company caiga sense perdre el seu.
|
Menejem el tronc!
Per parelles, hem de moure el tronc sense tocar-lo amb les mans, fins que diguem canvi, de manera que ens canviem de parella però cap dels troncs podrà caure a terra.
|
Les bitlles primes!
Agafem una pilota i per grups de 5 , juguem a les bitlles posant coma bitlles els tubs de cartró. Els alumnes tindran tres intents, guanyarà el jugador que més bitlles tire en els tres intents.
|
Passem el tronc a l’altra banda del riu!
Fem dos equips col·locats a una banda de la pista. Al mig de la pista fem un riu que es troba ple d’obstacles (bancs, cons, piques, matalassets, ...) els alumnes de cada equip han d’eixir d’un en un equilibrant el tub sense tocar-lo amb les mans igual que anteriorment i dur-lo a l’altra banda del riu sense que caiga. Si cau, l’alumne tornarà a començar. Una vegada estan tots els troncs a l’altra banda, els alumnes faran una construcció en altura amb tots els troncs. Guanyà l’equip que abans faça la construcció i aquesta aguante almenys tres segons.
*Variant
Cal que els alumnes busquen la manera de passar tots els tubs del grup alhora a l’altra banda del riu per a fer la construcció col·laborant tots en aquest transport. Si cau algun tub, tornen a començar.
|
Bosses de plàstic, sacs grans de plàstic
Abans de entregar les bosses caldrà avisar els alumnes que de cap manera poden possar el cap dins de les mateixes i en cas de fer-ho deixarà de fer l’activitat.
Joc
|
Furtem la cueta!
Acotem un espai ampli per a jugar de manera que tots els alumnes duen la bossa a la banda de darrere agafada amb la cintura del pantaló a mode de cua. Així tots hauran de tractar de furtar les cues a la resta de companys i evitar que els la furten a ells.
|
El lleó va a pels cangurets!
Hi haurà un que serà el lleó, i la resta seran els cangurets que posats dins els sacs, hauran de desplaçar-se botant com cangurets. Quan el lleó toque a un canguret, canviaran els papers, el cangur passa a fer de lleó i a l’inrevés.
|
Furtem el tresor!
Fem dos equips, de manera que cadascun dels dos equips tindran una zona del tresor (bosses), aquesta zona, estarà vigilada per dos persones de cada equip. La resta del equip seran exploradors. De manera que quan donem l’eixida els exploradors hauran d’anar a pel tresor de l’equip contrari (bosses) i dur-lo a la seua zona sense que els vigilants els toquen, si els toquen tant a l’entrada com a l’eixida de la zona contraria, han de deixar el tresor i tornar al seu camp. Guanya l’equip que més bosses aconsegueix al final del temps de joc.
|
La bossa voladora!
Fem dos equips que estaran a una banda de la pista, a l’altra banda de la pista estaran les bosses, les quals hauran de transportar sense tocar-les, solament a través de bufits o ventolades que faran amb el seu cos. Hauran d’eixir d’un en un i fins que no donen la ma al company, aquest no pot eixir. Guanya l’equip que tinga més bosses quan s’acabe el temps. (3-4 minuts).
|
La bossa s’estreta!
Fem parelles cadascuna amb una bossa, que posarem a terra i els dos alumnes hauran de xafar. Cada vegada que fem una palmada, hauran de doblegar la bossa per la meitat i continuar els dos dins la bossa sense eixir-se’n. Per a fer-ho podran posar-se i fer les posicions que vulguen. A mesura que vagen eixint-se del tamany d ela bossa, quedaran fora del joc. Guanya la parella que més aguante.
|
CAJAS DE CARTÓN O CAJAS DE ZAPATOS
Juego
|
DEVORAPLATOS o DEVORAPELOTAS
Materiales: Caja de Cartón, cinta adhesiva, papeles de colores y platos de plástico retirados u otro objeto (bolas de papel de plata, etc...)
Con una caja de cartón de tamaño mediano, se realiza un agujero en forma de boca u otra forma a elegir. A continuación con los objetos previos elegidos (platos, bolas, etc...) se hacen equipos y donde el que mayor número de objetos introduzca gana el juego.
|
CAJA DE CARRERAS
Materiales: Caja de cartón grande o varias pequeñas, cinta adhesiva.
Con la caja ya realizada, individualmente se coloca uno dentro de la caja y se realizan carreras, bien por equipos con relevos, bien individuales, rodando dentro de la caja como si fuese una rueda gigante y la persona dentro, quien abandone la caja vuelve a punto de inicio.
|
CAJA ANTICRISIS
Materiales: Caja de zapatos o mediana, cinta adhesiva, tijeras, palos, hilo y algunos clips.
Se realizan o bien de recortes o dibujados algunos billetes de varias cantidades, se recortan y se les hace un pequeño orificio en la parte superior de sus laterales menos corto. A continuación se cierra y precinta la caja realizando varios cortes en una de sus caras, donde introduciremos los imaginarios billetes que nos sacarán de la crisis.
Previo habremos construido nuestras cañas con palos, hilo y el clip, el cual doblaremos uno de sus extremos para hacer una especie de anzuelo.
El que mas dinero pesque antes saldrá de la crisis....
|
APUNTA DISPARA Y ACIERTA
Materiales: Caja de zapatos, tijeras y cinta adhesiva, papel de periódico.
A la tapa de la caja de zapatos se le hace un orificio en el centro del tamaño de una pelota de tenis más o menos, a continuación se coloca la tapa en la caja. Para las pelotas cogemos papel de periódico y realizamos tantas bolas como queramos y las sujetamos con cinta adhesiva, siempre que no superen el tamaño de agujero realizado en la tapa, como es lógico.
Luego por equipos o individual eso como se quiera se realizan lanzamientos en tiempos para darle más dinamismo, al final del tiempo el que más bolas de papel haya introducido en la caja gana.
|
CAJA BICEFALO
Materiales: Caja de mediana, tijeras.
A la caja se le quita la tapa y se hacen dos agujeros en los laterales, donde por parejas introduciremos nuestras cabezas una por cada lado.
El juego consiste en desplazarse por la pista, bien en carrera, bien a pillar pero sin romper la caja, la pareja que rompa la caja queda eliminada, gana quien se quede el último con la caja entera.
|
BOTELLAS DE PLÁSTICO
Juego
|
Lanzo y acierto
Se colocan 5 botellas encima de un banco y desde una distancia de unos 6 metros se intenta derribarlas con una pelota no más grande que una de tenis.
|
Lanza al aro
Se colocan 5 botellas en el suelo formando un círculo y lanzando 5 aros intentando que las botellas queden rodeadas por el aro.
|
Punteria
Se colocan 6 botellas en la línea de una portería de fútbol sala, separadas de forma que entre ellas quepa un balón y desde el punto de penalti se lanza el balón con el pié intentando meter gol sin derribar ninguna botella.
|
Lanzamiento de botillo
Se llena una botella con agua o tierra y se le ata una cuerda a su cuello para lanzarla lo más lejos posible como si fuese un lanzamiento de martillo.
|
Los camareros
Se colocan varias botellas sobre una superficie plana, a modo de bandeja, y se intentan transportar, pasando por un banco sueco, el mayor número posible sin que se caigan.
|
Ropa Vieja
Juego
|
LA COLA DEL MONO
No hace falta hacer grupos puesto que pueden participar todos sin ningún problema. Lo que se trata es de coger 2 o 3 piezas de ropa vieja y atárselo a la cintura pero en forma de cola (tener preparado otras piezas de ropa). Empezara uno con la cola y tiene que tocar a sus compañeros con ella, a quien toque pasara a pagar con él. Los que deben ser pillados se podrán salvar si tocan uno de los 2 conos que habrán en los extremos del campo de juego pero no se permitirá estar más de 3 personas en los conos a la vez (el terreno de juego será media pista de fulbito). Ganará el que quede último sin ser tocado con la cola.
|
LA SERPIENTE LOCA
El grupo entero puede jugar. Cada uno tendrá una pieza de ropa atada a su cintura de tal forma que se pueda atar a la de los demás (cuando deba hacerlo). Se jugara en media pista. Uno comienza intentando pillar a los demás, a quien toque pagara con él, se atan con la ropa por la cintura y intentan pillar a los demás (podrán tocar cualquiera pero no pueden separarse, siempre deben ir atados de la cintura) y así sucesivamente hasta conseguir haber pillado a todos y tener un serpiente enorme.
|
CAMBIO DE ROPA
Se pondrán por parejas y uno de cada pareja llevara 10 camisetas, cuando el profesor de la señal de salida si tendrán que intercambiar las 10 camisetas cada pareja, la pareja que lo consiga hacer primero ganara.
|
LA CUERDA FLOJA
Por parejas se ataran a la cintura una prenda de ropa. El juego consiste en que al otro lado de la pista cada pareja tendrá un cesta (hecha por la ropa vieja) a la que tendrán que llevar tres pelotas pero con la prenda que llevan atados a la cintura (no pueden utilizar las manos, ni juntarse la prenda debe ir estirada), si se les cae tendrán que volver a empezar. Ganará la pareja que termine primero.
|
LLEVA EL RABO HASTA EL AGUJERO
Grupos de 3 o 4 personas. Se pondrán en un lado de la pista y enfrente tendrán un aro, se trata de atarse dos prendar de ropa a la cintura y un plátano en la punta. Cada uno de los componentes tendrá una pelota de tenis en el suelo y lo que se trata es de (sin utilizar las manos), solo con el movimiento de cadera llevar la pelota de tenis al aro. La pelota se llevara de uno en uno (de los componentes del grupo) y el siguiente empezara cuando su compañero haya introducido la pelota en el aro. Gana el grupo que meta primero las pelotas de tenis en el aro.
|
Tetrabrik de leche
Juego
|
EFECTO TETRABRIK
Grupo de 3 o 4 componentes. A cada grupo se le dará 10 tetrabrikes y lo que tiene que conseguir es que cuando se tire del primero se caigan todos los demás pero intentando que el último llegue a la línea que se marcara anteriormente. Dispondrán de 3 intentos cada equipo.
|
TRIO AL TETRA
Grupos de 3 o 4 componentes. Se pondrán tetrabrikes en diferentes posiciones y alturas y cada uno de ellos tendrá una puntuación. Cada componente del equipo tendrá una pelota y tirara una vez. Ganará el quipo que más puntuación consiga.
|
LA TORRE DE LECHE
Por parejas. Cada pareja dispondrá de 5 tetrabrikes, tendrán que montar una torre (pero sin poner los tetrabrikes a lo ancho) y luego llevar la torre de una posición a otra (marcada por el profesor), si se les cae empezaran desde el punto que se han quedado. Ganará la pareja que lo consiga primero.
|
¿DÓNDE ESTA EL TETRABRIK?
Se dividirá la clase en dos grupos. Un grupo tendrá 2 tetrabrikes y tendrán que conseguir llevarlo a la portería contraria. El otro grupo podrá quitar el tetrabrik solo en el aire cuando se haga el pase, el que tenga el tetrabrik no se puede mover. Se jugara por tiempo y el equipo que haya conseguido llevar más veces los tetrabrikes a la portería contraria ganara.
|
EL PUENTE DE LECHE
Grupo de 4 personas. Cada grupo tendrá 15 tetrabrikes y tendrán que montar un puente que llegue al otro lado para que cuando se tire una pelota de tenis llegue al final (si se cae la pelota por el camino tiene que recogerla y tirarla desde el principio).
|
GOTS DE IOGUR
Joc
|
TRANSPORTS
De forma individual transportem un got amb diferents parts del cos (el cap, el muscle, l’esquena i el peu)
Podem fer el mateix però ara per parelles ajuntant les esquenes.
Variant: Utilitzar dos gots units per la part superior.
|
BUFA-LI
Dissenyem diferents camins a terra (tots iguals), d’una longitud determinada. Aquestos hauran de mesclar rectes i corbes.
Formem grups de 4-5 persones cadascú amb el seu got.
L’objectiu del joc serà desplaçar el got sobre el camí bufant i arribar al final d’aquest. Aquell participant a qui el got li se’n ixca dels límits haurà de tornar a començar des de l’eixida.
Variant:
· També es podria fer per parelles però amb un got només.
· Per parelles cadascú amb el seu got, un comença del principi del camí i l’altre del final, qui primer aconsegueixca recórrer el camí serà el guanyador.
|
AGAFA EL CIGRÓ!
Ens col·loquem per parelles i cadascú tindrà un got, agafem un cigró i el posem dins del got d’un de la parella. Es tracta de anar passant-se el cigró d’un got a l’altre.
Variant: Ara ens passem dos cigrons a la vegada.
|
BIRLESBOGES
Cada grup (3-4 persones) construeix huit birles, unint dos gots per la superior i fixant-les, per exemple amb cinta aïllant. Per donar-les més estabilitat omplirem un dels gots amb arròs, pedretes o qualsevol altre material similar.
Dues d’aquestes birles serviran de boles per llançar i intentar tombar les màximes birles en dues tirades.
|
A XAFAR RAÏM!
Ha arribat la VEREMA! Distribuïm per l’espai a utilitzar una vintena de gots, cadascun amb un color (roig, verd, groc i blau), cada got representa un raïm.
Farem grups (3-4 persones) i un component de cada grup anirà xafant els raïms segons els colors que ens diga el professor. A cada vegada el nombre de raïms a xafar serà major (primer un, després dos.....). El component del grup que s’equivoque al xafar el color que no deu serà eliminat.
|
PAPER DE DIARI
Joc
|
PASSA’L
Traslladar full per full un diari, d’una part a una altra d’un espai determinat, utilitzant només la boca.
Farem grups de tres o quatre persones, i aniran agafant full per full i duent-los a un lloc determinat. El diari haurà d’acabar a l’altra part, amb les seues fulles ordenades correctament per poder llegir-se.
|
BUFANT
Organitzant-se per parelles, el joc consistirà en veure quina parella aguanta més temps mantenint un paper de diari per l’aire només utilitzant els bufits.
|
QUINA PUNTERIA!
Necessitarem la carcassa d’un bolígraf per persona i un full. Es tracta de, amb la boca i bufant anar llançant boletes de paper utilitzant la carcassa del bolígraf. Haurà de marcar-se a terra una línia de posició per a llançar. i uns espais més o menys reduïts on deuran caure les boletes que es llancen.
|
QUE NO CAIGA!
Tot el grup. La meitat amb un paper, el joc consisteix en passar-se amb qualsevol company del grup que no en tinga, un paper sense utilitzar les mans.
Variant: ara tots tenen paper, ens intercanviem aquest sense utilitzar les mans.
|
CREUA EL RIU
Formem grups de quatre persones amb dos papers per grup. Cada grup ha de passar d’una part a l’altra del riu sense tocar terra, és a dir, s’hauran d’utilitzar els papers per anar avançant per damunt d’aquestos.
S’ha d’anar i tornar.
|
Suscribirse a:
Entradas (Atom)